Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Loučení

Přestože se domů snažím vracet co nejčastěji, návštěva, která se právě blíží ke konci byla v mnohém vyjímečná. Nebyla tak hektická a já měl možnost v klidu navštívit místa, která jsem předtím míjel a a nasát atmosféru, která by mi během obvyklého stylu návštěvy unikla.

Samozřejmě, jednou z nejvýznamnějších událostí byl koncert kapely Rolling Stones. Zaslechl jsem sice informace, že pro organizátory byl mírným zklamáním, protože očekávali větší zájem publika, ale 700 Shekelu je přeci jen cena, která je nad běžné možnosti mnoha lídí takže konečných odhadovaných 47000 diváků byl velký úspěch. Kromě toho, celá akce byla obrovským úspěchem pro Israel samontný, protože přinesla jasný signál, že snahy skupinek pomatenců o bojkot se nesetkávají s očekávanou reakcí a nepomáhá ani halasná kampaň vedená bývalými Pink Floyd's - Rogerem Watersem a Nickem Masonem.....

Návštěva Israele je vždy nezapomenutelným zážitkem a je možná trošku na škodu, že většína turistů se orientuje pouze na věhlasná centra a pochopitelně Jerusalém. Přitom celá země, z jedné strany na druhou, ať se podíváte kam chcete, je plná úchvatných památek, přírodních krás uprostřed národních parků a když přijedete dobře naladění, tak vás čeká i nepřeberné množství setkání s milými lidmi. A pozor, vůbec nemám na mysli, že to nutně musí být jen Židé.

V už zmíněném Jerusalémě máte možnost navštívit řadu kavárniček a obchůdků, které patří arabským obyvatelům Israele, kteří užívají všech práv a možností jako židovské obyvatelstvo. Kamkoliv se podíváte, vidíte směcici lidí různých barev, tvarů tváře, oblečení a víry a všichni mají jedno společné. Israel je jejích domov, který mají rádi, jsou zde šťastní a spokojení, samozřejmě v rámci možností, které jím dává celosvětová ekonomická krize. Ovšem to není nic, co by mohla vláda Israele sama o sobě ovlivnit k lepšímu.

Zkrátka a prostě, je nehorázná lež, když budete čist nebo poslouchat pomluvy o zemi, kde vládne apartheid, rasismus či jiná forma segregace.  Israel je naopak země, která je židovským státem, jenž přirozeným způsobem přijímá a absorbuje všechny ty, kteří mohou přinest celé společnosti užitek. Vlastně se v Israeli odráží vše pozitivní, co si může člověk předstatit pod zprofanovaným termínem multikulturalismus, tedy termínem, ze kterého se v Evropě ale i v USA a i jinde stal logický strašák pro domácí obyvatelstvo.

Jsme na prahu léta a mnozí z vás ještě nemají jasno v tom, kam pojedou na dovolenou. Zapomeňte na Chorvatsko, Španělsko nebo Itálii či Řecko. Možná si tam dovolenou užijete ale už pár dní po návratu bude jedinou památkou na uplynulé dny vzpomínka na válení se na pláži, předražené restaurace a protivné poskytovatele služeb. Tento článek není žádný PR pro cestovní kancelář. Je to srdečně míněné doporučení. Leťte do Israele. A na pobyt u moře si vyhraďte jen část své dovolené. Zbytek cestujte. A uvidíte že prožijete tu nejzajímavější dovolenou dosud.

Já se zítra s Israelem rozloučím. Loučení bývají smutná a i já pocítím smutek. Jenže už teď vím ,že se brzo zase vrátím a během svého dalšího návratu poznám další místa a další milé lidi.

A pokud na moje doporučení dáte, pak mějte na paměti, že slůvko SHALOM opravdu není jen prázdná fráze ale že vám pomůže otevřít mnohá srdce.

 

 

Autor: Václav Král | středa 11.6.2014 11:00 | karma článku: 11,29 | přečteno: 478x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

VIDEO: Londýnem běhali splašení koně. Zkrvavení vráželi do aut, pět lidí zranili

24. dubna 2024  13:32,  aktualizováno  20:16

Centrem Londýna pobíhalo ve středu pět splašených koní královské kavalerie. Způsobili velký chaos v...

VIDEO: Slovenský pravičák vypustil nad hlavou europoslancům holubici míru

24. dubna 2024  20:09

Krajně pravicový slovenský europoslanec Miroslav Radačovský překvapil přítomné na jednání...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral