Petice proti plnému uznání Islámu v České republice

24. 06. 2014 11:00:00
V souvislosti se skandálním, naštěstí pouze krátkodobým zrušením facebookového profilu protivníků islamizace se šířeji objevily informace o petici, která se týká odporu proti plánovanému plnému uznání Islámu na území České republiky. Jedná se o elektronickou petici a právě v tom je její největší slabina.

Česká republika nemá petiční tradici a tento akt projevu svobodné občanské vůle , tak není pro většinu politiků nijak zajímavým a už vůbec se jím necítí jakkoliv vázáni. Ještě markantněji se tato neochota může jevit v případě petic, které kolují na internetu. Problém je v tom, že kdybych se pod jakoukoliv takovou petici podepsal například jako Boblig s Edelstadtu, tak ten podpis bude zaregistrován a nebude nikoho zajímat, že tato osoba už řádku let neexistuje.

Hrozba oficiálního a plného uznání Islámu v ČR je tak veliká a přináší tolik rizik, že petice a občanské protesty vůči tomuto kroku musí splňovat náležitosti, které, jednak vyžaduje zákon a pak jsou s souladu se závažnosti celého aktu. Proto si myslím, že by organizátoři měli k tomu všemu přistoupit s větším zaujetím a pojmout vše důrazněji, nežli dosud.

Pokud je mi známo, jedná se prozatím hlavně o CZDL, která je na tomto poli nejaktivnější, což se mi zdá nedostatečné. Nevím kdy má k projednání onoho uznání dojít, ale jsem si jistý, že čas neběží ale letí tryskem.

Přitom Česká republika má historickou šanci, zaujmout v Evropě určíté prvenství, pokud se podaří tomuto uznání zabránit. Ačkoliv mám pochopitelné výhrady k osobě presidenta republiky, jeho postoj je příkladný a chvályhodný a myslím si že na politické scéně by se našlo dostatek důvěryhodných subjektů, které by mohly pomoci uznání Islámu Českou republikou zabránit. Nemám teď na mysli Okamuru, což je nehorázný populista, kterému nejde o podstatu věci ale o svůj osobní prospěch.

Pokud se jedná o samotnou petici, takováto akce by se měla souběžně rozběhnout na území celé republiky, minimálně v každém okresním či alespoň krajském městě. Protože se jedná o záležitost nadmíru citlivou, musí se organizátoři pokusit co nejvíce zabránit zpochybnění podpisů. K tomu by jistě docházelo, a proto je nutné každý podpis pečlivě zdokumentovat a doplnit o číslo dokladu totožnosti.

Česká republika se ocitá na rozcestí. Bude li Islám uznán se všemi náležitostmi, bude to znamenat, že mohou nastat a taky jistě nastanou tahanice o oprávněnost praktikování práva Šaria, stejně tak jako o bude veden nátlak aby byly povoleny rituální vraždy zvířat či mrzačení dívek při ženské obřízce. Nehledě na to, že nebude možné, v případě uznání Islámu zabránit, aby se města, konkrétně nejvíce Praha, neproměnila v hromadné modlitebny, kdy na náměstích, padnou v jednom okamžiku k zemi desítky vřeštících a budou hlasitě, bez ohledu na nevoli kolemjdoucích provolávat svá hesla.

Ano ,tato slova zní zatím pro mnohé jako vzdálená exotika, kterou si neumí ve své zemi představit. Nu jen se zeptejte domácích obyvatel Londýna. Ti o tom vědí vše. A ostatně, všichni to známe.... jezinky taky chtěli jen dva prstíčky. Jen trochu ohřát se chtěly a jak to dopadlo.

Jde do tuhého. Kdo to nevidí, možná bude litovat a kdo se schválně dívá jinam a zakrývá fakta, ten by se měl zodpovídat. Je čas jednat. Vím že to není jednoduchá věc ani finančně ani logisticky. Stejně tak ale vím ,že nejsem jediný, z těch kteří mají k České republice pozitivní vztah, kteří by za určitých podmínek, byli ochotní finančně podpořit smysluplný projekt.

Důležité je ale udělat první krok a internetová petice dostatečná není.

Autor: Václav Král | úterý 24.6.2014 11:00 | karma článku: 32.66 | přečteno: 1671x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 21 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 13.10 | Přečteno: 243 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 17.78 | Přečteno: 421 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.10 | Přečteno: 106 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 31.12 | Přečteno: 586 | Diskuse
VIP
Počet článků 415 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2013
http://facebook.com/vaclavthekral

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...