Israel vs Palestina - souboj na bojišti vědy

Tak jsem si řekl, že musím být trošku méně jednostranně zaujatý. I zapátral jsem na internetu, v touze po vědění a po nalezení odpovědi na otázku, co podstatného lidstvu přinesl Israel a čím tuto platetu obohatili Palestínci, respektive lidičkové, co si tak říkají.

Jako správný gentleman, dal jsem přednost soupeři. To znamená filutúm palestínským. Jenže ať jsem hledal jak jsem hledal, nic moc toho nebylo. Nakonec jsem našel čtyři položky, které se na internetu vyskytovaly nejčastěji :

1/ Vesta pro sebevrahy různé razance a velikosti

2/ Rakety Kassam /na tomto vynálezu se spolupodílelo více firem, ale nebudeme přece zimperlich/

3/ hranaté kolo

4/ Na tomto vynálezu se ještě v utajení pracuje

 

No tak zde vidíme, že toho k nabídnutí nic moc není. A jak je na tom Israel? Pro pořádek musím zdůraznit že se jedná o tentýž Israel, který je terčem neustávajících hrozeb a volání po bojkotu.

Takže zkrácený seznam nejdůležitějších vynálezů, za které svět vděčí vědcům z Israele najdete zde.

Já bych jen rád připomenul v krátkosti tři z nich. Milé čtenářky, dámy jistě moc dobře znají elektrický depilátor. Tak vězte že právě tato hračka byla pod názvem depilady vyvinuta právě v Israeli. A stejně tak my, muži máme své hračky, mezi které patří klíčenka neboli USB klíčenka, která spatřila také světlo světa v této nádherné zemi. A asi by se ti zastánci bojkotu Israele hodně divili, kdyby si uvědomili, že mobilní telefony, které používají k šíření protižidovské nenávisti, mohly vzniknout také jen díky vynálezům z Israele.

Slíbil jsem ale tři vynálezy ta tím třetím je takzvaná pillcam, neboli zjednodušeně napsáno pilule, ve které je mikrokamera, kterou spolknete a lékař může neinvazivní metodou prohlédnout jak tenké tak i tlusté střevo.  Tento vynález má obrovskou budoucnost a zvláště v současnosti, kdy roste počet nádorů tlustého střeva a vůbec kdy narůstají počty pacientů s potížemi vnitřních orgánů, může tento způsob vyšetření toto udělat mnohem snesitelnější.

Pro milovníky wikipedie, zde máte odkaz na wikiseznam israelských vynálezů a objevů.

Takže když to tak porovnávám, docházím k jednoznačnému závěru, ale budete se divit, neskáču radosti, nejuchám a nekřepčím.

Stav totiž mohl být vyrovnaný či dokonce mohlo být na straně palestinských obyvatel těch vynálezů i více. Co tomu schází?

Od roku 1993, tedy od podpisu dohody v Oslo, převedly USA Palestině více než 1.5 bilionu USD...

Od konce roku 2000 arabské země poskytují palestínským zástupcům měsíčně 45 milionu USD

Od roku 2002 se tato částka zvýšila na 55 milionu USD

Z EU připlulo 5.5 bilionu USD

Pro srovnání, to je částka zhruba 1330 USD na osobu a pro představu, Marshalluv plán činil na osobu 220 USD pro Evropana.

A jen dodávám že se jedná o údaje z roku 2009.

Takže znovu opakuju svou otázku. Co schází k tomu, aby obyvatelé území, kteří si říkají Palestínci dosáhli srovnatelné úrovně s Israelem jak na poli životního standartu, tak na poli vědy a techniky? No snad to, aby ty peníze, které tam plynou, nebyly používany na zbraně a na snahu zničit sveho souseda, ale na pomoc obyvatelstvu. To bychom ale po Hamasu a jemu podobných chtěli hodně.

A v mezičase, Evropa stále podporuje Hamas, podporuje Palestinu a jak ta podpora vypadá, to se podívejte na následujícím videu...

 

Autor: Václav Král | pátek 15.8.2014 11:00 | karma článku: 24,91 | přečteno: 979x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18

Václav Král

Jak zatnout Rusku konečně tipec?

5.9.2014 v 11:00 | Karma: 18,85

Václav Král

Teplice - takže je to pravda

22.8.2014 v 11:00 | Karma: 33,36

Václav Král

Smrt v Gaze

17.7.2014 v 11:00 | Karma: 24,20

Václav Král

Příměří v Gaze

16.7.2014 v 11:00 | Karma: 31,76
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral