Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak církevní chamtivost zaplatí ti, kteří nikomu nic neukradli.

Tedy ateističtí daňoví poplatníci, kteří koupí odpustek hříšníkovi Petru Nečasovi.

1 7
možnosti
VK

Chamtivost neni to, kdyz nekdo chce zpet co mu bylo bolsevikem uloupeno. Jde jen o zpusob, jak k naprave dospet tak, aby to co nejmene zatizilo statni kasu a tim padem i obcany.

4 0
možnosti
Foto

Za nevydaný majetek bude církvím vyplacena náhrada ve výši 59 mld. Kč. Tato částka bude splácena po dobu 30-ti let ve výši cca 2 miliardy ročně (to jsou necelé dvě tisíciny státního rozpočtu). Tato částka představuje hodnotu církevního majetku, který po provedení „církevních restitucí“ zůstane stávajícím držitelům bývalého církevního majetku. Ihned s platností zákona bude odblokováno 44 % historického církevního majetku (v hodnotě 59 mld. Kč), s nímž zejména obce budou moct nakládat ve prospěch svých území. platná Listina základních práv a svobod stanoví, že stát se nesmí vázat na žádné náboženské vyznání a že církve jsou na státu nezávislé a spravují si své záležitosti nezávisle na státních orgánech. Dnes není možné obnovit ani dohled na církevním majetkem ani patronáty, jinak bychom Listinu základních práv a svobod porušily. Souhlas s navrácením majetku se vyslovila křesťanská církve, Federace židovských obcí, vláda, Svaz obcí a měst, Agrární komora. V roce 2013 Ústavní soud na žádost ČSSD provedl revizi  zákona o Církevních restitucí a konstatoval, že zákon není v rozporu se zákony České republiky a neshledal v něm nic závadného.

6 0
možnosti
JM

Každoročně se zadlužujeme dalšími a dalšími nejméně 100 miliardami. A socani to chtějí napravit tím,že z 2 miliard ukradnou 400 000. Jdu du blej. milostivá.

2 0
možnosti

"A přitom stačilo tak málo. Jsem si jistý, že samotné církve, by přistoupily na rozumnější formu nápravy křivd. Na postupné finanční vyrovnání tam, kde majetek není možno vydat." Vždyť přesně to má být podstatou toho vyrovnání s církevmi - postupné splácení toho majetku, který již není možné vydat.

1 0
možnosti
JF

J14a36n 96F25r15o23l81í64k

22. 4. 2014 12:25

Stále se opomíjí jedna stránka věci. Zatím jsou duchovní placeni státem. Neznám výši roční zátěže, ale jistě nepůjde o zanedbatelnou částku. Po vrácení majetku byde církev oddělena od státu a bude se muset financovat sama. To je věc, které osobně fandím.

9 0
možnosti
Foto

jo, za 30 let. Možná...

2 2
možnosti
Foto

"Není možné ale napravit staré křivdy těmi novými..." R^

5 0
možnosti
JT

Nojo, jenze k tomu, aby cirkev mohla dostat ty sve miliardy musi stat zdanit lidi, kteri i tak maji malo. Nic proti tomu, cirkev na to ma pravo. Proste si to sikovne prolobovali, tak to maji. Cirkve se tim zaradily po bok tisicu dalsich firem pracujicich pro zisk. Takze zadna moralni autorita, ale normalni sro.

3 3
možnosti
BT

otázka zní na co je zisk používán, dle toho se hodnotí morální autorita

1 0
možnosti
Foto

Jakýkoliv převod z majetku státu do rukou jakéhokoliv člověka je správný.  Tím se tento majetek uvolňuje a může začít sloužit lidem na základě dobrovolné a vzájemné výhodnosti.

3 3
možnosti
Foto

I když ho získá třeba zpronevěrou nebo jiným podvodem?

0 1
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral