Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Státní násilí dovedené do dokonalosti dle tehdejší doby.  Jak by tu někteří podotkli, dělo se to podle tehdejších zákonů a zákony je třeba dodržovat.  Navíc to bylo odhlasováno, tak to bylo i spravedlivé.    

Vždy když něco takového poslouchám tak si říkám, že  tihle lidé si odůvodní jakoukoliv špatnost.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Už mě ten holokaust nebaví,je z něj politický kšeft. Genocidy probíhaly a probíhají ve světě lidí neustále /zvířata na to nemají dost kreativity/. Je pravda že tato genocida byla mimořádná svým rozsahem a průmyslovým pojetím, ovšem i celá válka měla mimořádný rozsah a závěr. Židé byli pronásledováni okrádáni i zabíjeni v průběhu věků po celé Evropě.  Ovšem vyvraždění katarů ve Francii nebo války mezi katolíky a protestanty a nakonec řada revolucí si co do krutosti s holokaustem nijak nezadaly.A to pomíjím řádění Evropanů na jiných kontinentech.

Dějiny je dobře nahlížet komplexně a ne vytrhovat jednotlivé části.

1 2
možnosti
Foto

J35a57n 47R44ý33z98n96a64r

28. 4. 2014 12:16

V r.1928 podalo katolické hnutí, které si říkalo "Přátelé Izraele" a k němuž patřilo 18 kardinálů, 200 biskupů a arcibiskupů a cca 2000 kněží, Vatikánu petici. Žádalo, aby se z textu latinské velkopáteční mše vypustily formule "proradní židé" a "proradnost židů".

Přátelé Izraele argumentovali, že tyto formule svádí k nenávisti a antisemitismu.

Dobře míněný návrh se dostal na stůl Svatého oficia /nyní kongregace pro nauku a víru/, kde způsobil naprosté pobouření.

"Zcela nepřijatelné a beze smyslu!" vztekal kardinál tajemník Svatého oficia Merry Del Val. "Toto jsou prastaré modlitby a rituály v liturgii církve, slavené po staletí!" Podle jeho názoru:

Jednotlivé židy, kteří konvertovali ke křesťanství, by nemusela stihnout žádná klatba.

Klatba platí spíše židovskému národu jako celku, neboť je odpovědný za prolití krve svatého a svatých. Za tuto zrádnou vzpouru si židé zasluhují opovržení. Tajemník Svatého oficia v r. 1928 dále pokračoval: "Dnes, po válce /I. světové/ se pokoušejí židé více než kdy jindy zřídit opět království Izraele proti Kristu a jeho církvi. Mohli by se vetřít do moderní společnosti. Získat důvěru křesťanů, aby potají uzavřeli se Svobodnými zednáři alianci a dále provozovalio lichvu." Merry Del Val dále trval na tom, že církev není v žádném případě antisemitská. Ale, Svaté oficium v r.1928 pokládalo nekonvertované židy - na rozdíl od křesťanů - za lidi jiného druhu. Proto se jim naprosto nemělo dovolit, aby se příliš přiblížili ke katolíkům!!! Svaté oficium přijalo výše uvedené bez jakéhokoli rozporu!!! Poté papež Pius XI. katolické hnutí Přátel Izraele rozpustil. údaje z knihy Vatikán a Hitler, str.32,33

0 0
možnosti
Foto

J37a51n 45R24ý79z75n19a38r

28. 4. 2014 12:16

R^!

Takové věci jako holocaust se neobjeví z ničeho nic. Je dobré si položit otázku, komu všemu vyhovovala likvidace židů? Pochopitelně to nebyla jen otázka Němců.

1 0
možnosti

J90a75n 66J15e36l44í70n53e29k

28. 4. 2014 11:32

Děkuju za všechny ty, kteří zahynuli. A připomínám, že to nebyli jen Němci! Sestra mé matky s manželem a čtrnáctiletým synem byli spolu s tisícovkou dalších českých Židů odvezeni do Estonska a tam velmi brutálně zavražděni estonskými esesáky v místě zvaném Kalevi-Liiva.

Připomínám to proto, že estonská vláda se dodnes odmítá za tyto hrůzy omluvit, natož odškodnit oběti. Těch pár, kterým se podařilo přežít totiž nikdy nedostalo nic, protože Estonci se vymlouvají, že Češi "zavraždili mnoho nevinných estonských válečných zajatců" po skončení války.

Dal jsem si práci a našel, že skutečně bylo 10. 5. 1945 lidovým soudem odsouzeno a popraveno v Nymburce 5 (maximálně 7) vysokých estonských důstojníků SS, kteří se ani v zajetí nedokázali smířit s tím, že válka už skončila.

Dnes Estonci každý březen oslavují své příslušníky SS, staví jim pomníky a vydávají o nich oslavné knihy, neboť "osvobodili Estonsko od kruté nadvlády Sovětského svazu..."

Co k tomu dodat?

4 0
možnosti

Skvěle napsáno. Jen málo lidí ví, že se příslušníci pobaltských národů chovali vůči Židům jako zvířata / a omlouvám se zvířatům /.

0 0
možnosti

Zabíjení lidí bylo klasické řemeslo. Za francouzské revoluce si na to vymysleli stroj a udělali z toho udělali tovární výrobu. Němečtí socialisté pokročili ještě dále a udělali z toho průmyslovou velkovýrobu.

No a o globalisaci se postarají atomové bomby...

1 0
možnosti
Foto

A vždy se zabíjí ve jménu lidu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral