Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě k těm ,,mírám". ,,Vtip". Chlubí se žáček, že jeho děda zahynul v koncentráku. Učitelka vyjádří lítost. Žáček upřesní, že děda coby bachař, spadl ožralej ze strážní věže.

Černý humor, výsměch, či i se mohlo přihodit? 8-o:-/

6 0
možnosti
Foto

Těžko jakákoli snaha, či dokonce represe, může vymýtit to, co se dá nazvat mnohdy primitivizmem, exhibováním, uspokojováním svého ega, či ,,snahou" se alespoń ,,kamsi" zařadit. Trochu mit to připadá jako snaha udělat z pubescenta dospělého a zralého člověka zásahem vyšší moci. Ne vždy zaúčinkuje výchovný pohlavek, pokud vůbec. Jak pravil Dr. Plzák, zkušenosti jsou nepřenosné, hubu si holt musí natlouct každý sám. Tím ovšem nevyjadřuji, že by se to mělo ,,přehlížet". J.A.J.

1 0
možnosti
PD

Vezměme si tento vtip:

- "Jak vlastně dopadl Breivik?"

- "Dobrý, soudce to uznal jako nutnou sebeobranu"

Na první přečtení se nejspíš zhrozíte a řeknete si "Jak tohle může vůbec někdo vyplodit???"

Zde cca 50% čtenářů ustrne a dál už nad tím neuvažují. Kdyby pokračovali, možná by se jejich myšlenky ubíraly tímto směrem: 

- počkat, ale přece nejčastější argument těch, kdo jsou proti jakémukoliv omezování držení útočných pušek, je, že ty zbraně jsou pro osobní obranu...

- aha, moment, možná, že se autor chce vysmát té absurdní logice "M16 je zbraň pro osobní obranu"

Tím v žádném případě neříkám, že v této chvíli se z toho stává vtip k popukání, pouze poukazuji na to, že to, co se na první pohled zdá jako autorův výsměch obětem velké tragédie, může ve skutečnosti být autorova obžaloba společenského zřízení, ve kterém lobbisté zbrojařského průmyslu dokáží zablokovat jakoukoliv snahu o regulaci zbraní. Najednou autor, který vypadal jako schvalovač masakrů, se stává pacifistou a kritikem zla.

Humor je těžké řemeslo, na jeden opravdu dobrý vtip připadá deset průměrných a sto blbých či nepovedených. Publikováním humoru a sledováním reakcí se tříbí autorský um.

Bylo by super žít ve světě, kde žádný Hitler nikdy žádnou moc neměl, kde neexistovaly koncentráky, kde nikdo neochrne a nikdo se nenarodí slepý nebo němý. Jenže v takovém světě nežijeme, a humor je jeden z nástrojů, jakými se s těmito věcmi vyrovnáváme. Někdo sepíná ruce v modlitbách, prosí pánaboha, aby ho po smrti vzal k sobě (uvážíme-li, že existují různá protichůdná náboženství, tak minimálně několik miliard v současnosti žijících lidí čeká po smrti hořké zklamání, až se dozvědí, že kopali za špatný tým...) Někdo jiný se chechtá smrti a tragédiím do ksichtu, ve stylu "Já se tě nebojím!" Budoucnost ukáže, kdo se s tím díky svému přístupu srovnal lépe.

9 0
možnosti
RK

No tak to se skutecne tesim na vysledek a jak pisete tak uvidime.

Uvidime, jestli jsme se od kauzy Reznik alespon setrvali v mezich svobody a zdraveho rozumu, nebo zdali se naopak posouvame k totalite, po ktere vola pani Boehmova.

4 1
možnosti
TH
JS

J19a92n 16S14o76u91k15u91p

1. 10. 2014 15:23

Promiňte, myslel jsem, že ten článek slečny Boehmové bude stačit, k pobavení, ale tohle je už trapné. Odhlédnu od takových nesmyslů jako je identifikace lajků a podobně, už v předchozí diskuzi padlo dost argumentů, proč se tímhle vůbec nezabývat, že je to součástí existující a standardní internetové subkultury a v konečném důsledku souhlasné názory s obsahem většinou končí na tom, že někdo něco nepovažuje za humor a chce druhému nadiktovat, čemu se má a nemá ještě smát. Do toho, čemu se budu nebo nebudu smát a co se mi bude líbit, do toho paní Boehmová, ani pan Král nemají co fušovat. Starejte se raději o sebe nebo o něco užitečnějšího, tohle kompletně špatně vynaložená energie. Ale jestli myslíte, že tím děláte nějakou službu spravedlnosti, tak budiž.

13 2
možnosti
Foto

Ani lide s mentalnim postizenim se nesmeji tomu, cemu vy, i kdyz se smeji temer vsemu, jelikoz jim je spousta veci fuk.

2 8
možnosti
Foto

Bacha na ten ...ismus, který máte v palici. Aby nebyl horší než vámi nenáviděný islámismus nebo komunismus. Projevem takového syndromu je jednostranná polarizace světového názoru a nemyslete si, že demokracie západního ražení je to NEJ !

5 1
možnosti
TH

Demokracie zapadniho razeni, ve ktere zijete, ma svoje pravidla, ktere se maji dodrzovat. Na to si zvyknete, nektere veci jsou proste trestne nebo prinejmensim neakceptovatelne .....

0 3
možnosti
DZ

Pane Králi moc díky, vážím si vašeho přístupu i vaší podpory Terezy. Jsem ráda, že tento národ není, jak se tady tvrdí v jednom příspěvku stádem otupělých ovcí, které jdou z extrému do extrému, když se 40 let něco nesmělo, tak teď se všichni utrhnou ze řetězu a nejsou schopni si nastavit nějakou hranici. Za mě dávám karmu, protože jsem celý svůj život, včetně dob minulých, byla vedena k tomu, že zlu se mám otevřeně postavit a nemám se nechat ničím zastrašit. Pokud je opravdu tak obrovská svoboda projevu, pak je, jak tvrdíte velmi přesně, i právo pozůstalých a mrtvých na důstojné zacházení s jejich památkou. A jestli se těm nevyslovitelným nechutnostem opravdu dokáže někdo zasmát, zvláště žena, pak se skoro stydím, že jsem Čech, pokud toho má být náš národní rys.

4 9
možnosti
MP

k poznámce o islamofobii, pro poctivé hledání: největší islámská země, čtvrtá nejlidnatější, kde je více muslimů jak ve všech arabských zemích dohromady, dosud neměla problémy s terorismem, neslýcháme o popsaném pohrdání. To vše je problém arabský, nikoliv islámský.

2 0
možnosti
JH

J79i68ř94í 69H57a83v61e78l

1. 10. 2014 13:38

S Araby to není tak jednoduché. Třeba v Iránu jsou Arabů tak 2%. Většina jsou Peršani.

3 0
možnosti
JH

J59a33n 96H49l28a42v18a61t58ý

1. 10. 2014 12:47

"Je hodně zajímavé sledovat, co článek paní Boehmové vyvolal. Jakéhysterické reakce vzbudil a kolik zla okamžitě vylezlo na povrch. " Omyl -jediné hysterické reakce jsou Váš blog a blog paní Boehmové. Nechali jste sevytrollit a ještě to hlásáte do světa, jak jste hloupí a nechali se nachytat.

Češi si naplno užívajímožnost, dělat si srandu z kohokoliv a čehokoliv, když 40 let nemohli. Je tozakořeněno v naší povaze, je to součást našeho "Češství“. Američannechápe, Žid také ne, normální Čech se ale ani nepozastaví a když jo, rozhodněse nerozčílí.

Pro Černý humor obecněneexistují hranice. Ty hranice jsou pouze v myslích lidí, jako jste vy. Asvou ohraničeností (lépe napsáno zabedněností) děláte tomuto typu humoru velkouslužbu, jelikož autorem stránky je internetový troll a vy ho nejen že krmíte,vy mu ještě dohazujete další ovečky ke konzumaci. Vy píšete zbytečnosti a trollse směje, přibývají mu příznivci a co víc – dostal se i mimo prostředíFacebooku – je na zdejších stránkách a typuji do týdne bude i alespoňdesetiminutová reportáž na TV Nova.

Jak paní Boehmová psalaněco o tom, že příznivci Citátů o hovně se sami odhalují, že jsou… (doplňhromadu hanlivých slov, končících na „...isté“), Vy a paní Boehmová jste sesamo odhalili, že jste ne moc bystrým krmivem pro trolly.

Tak jako tak – troll vyhrálna plné čáře a vy jste se ztrapnil.

11 5
možnosti
TH

Ne humor proste ma hranice.  Za hranicemi humoru uz neni humor, delat si legraci ze znasilneneho a zabiteho devcatka je podle vas "humor bez hranic". Tomu se nekdo smeje, tady se nekdo krasne bavi?????8-o

2 0
možnosti
JH

J42i63ř72í 78H84a15v13e41l

1. 10. 2014 12:27

Jste nechutný pokrytec. Tvrdíte, že jste antikomunista, ale názory které se vám nelíbí byste potlačoval se stejnou urputností jako oni. Nebo jak si mám jinak vykládat vaše řeči o policii?

Kritizujete Islám za neúctu k lidem a zároveň pohrdáte jinými jen proto, že se jejich smysl pro hunor neshoduje s Vaším.

Vy jste totiž úplně stejný jako ti, proti kterým se vymezujete. I oni si svoji netoleranci racionalizují stylem "není to humor", "není to názor", ..., "není to člověk".

14 4
možnosti

Smysl pro humor? Zešílel jste?

4 2
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral