Cítíte se bezpečně? Možná je načase tento pocit změnit

8. 01. 2013 11:00:00
Máte pocit, že jste v Evropě v bezpečí? Že to, co se děje například v Sýrii se vás netýká? Že dementní šílenec, který prohlásil, že znásilněná indická studentka, která svým zraněním podlehla si za ně může sama, je daleko a vůbec, že takové věci se vám stát nemohou? Tak takovou jistotu jste možná měli před desítkami let. Nyní už to neplatí a bude huř. A ujišťuji vás, že můj článek není o nějaké amnestíí ale o něčem daleko horším.

Vánoční svátky a příchod nového roku jsem oslavil v Norsku. Krásná země, která po věky byla inspirací cestovatelům, pro svou úchvatnou přírodní scenérii a pro přátelské obyvatelstvo. Země, která, spolu s ostatními sousedy podlehla někdy na sklonku 60. let naivní představě účelnosti a užitečnosti otevřené imigrační politiky a otevřela svou náruč prakticky každému, kdo o to projevil zájem. A tak to bylo Norsko ale také Švédsko a Dánsko, kde nalézali azyl uprchlíci ze zemí bolševického koncentračního tábora. Jenže tam to neskončilo. Náruč byla otevřená dokořán a tak, zatímco uprchlíci ze zemí východní Evropy postupně odcházeli za moře, do Skandinávie proudily davy z Pákistánu, Iráku, Maroka a s nimi mocná muslimská komunita. Kam to vedlo a jaká je situace dnes, to může vidět každý kdo Skandinávii navštíví.

Jak jsem napsal, strávil jsem část svátků v Norsku a protože mojí destinaci byl nejsevernější sever země, tak jsem při přemísťování měl vždy několik hodin času na prohlídku Oslo, hlavního města a největšího shromaždiště muslimů v Norsku. Podle odhadů se jich v Oslo nachází 45000, což je ovšem pochopitelně jen velice střízlivý odhad., protože skutečné číslo není možné zjistit.

Oslo je krásné město, ovšem jsou tam čtvrti, které není radno navštěvovat. Jednou z ních je Grønland. Multikulti centrum, kde najdete obchůdky se zbožím z celého světa ovšem také centrum islámské komunity.

Jedna z jejích části, radikální islámské sdružení s názvem Ansar al-Sunna poslalo úřadům požadavek, aby město vydalo čtvrt Grønland do rukou muslimů. V dopise jeho autoři píší, že odmítají být součástí norské společnosti. Tvrdí, že protože se narodili v Norsku, patří podle Allaha tato země jim a jen jim. Proto požadují část města jako své území, kde budou platit jejich zvyky a jejích zákony. Závěr tohoto dopisu tvoří věta :

" Nepřejeme si žít vedle špinavých zvířat, jakými jako vy"...

Mohlo by se zdát, že se jedná jen o bláznivý dopis skupinky pomatenců, jenže skutečná situace v Oslo a ve všech norských městech, kde dosahuje muslimská komunita většího procenta mezi obyvatelstvem, je mnohem komplikovanější.

V srpnu 2012 byla zveřejněna statistika, podle které 90% všech znásilnění v Oslo mají na svědomí muslimové. Hrozivější je další skutečnost, že tato znásilnění jsou často velice brutální a jsou doprovázená bitím. Islámské skupiny, v odpovědi tuto statistiku zpochybňují s tím, že muslim "pouze" znásilňuje ale neublíží.

To už ovšem není legrace a nelze to brát na lehkou váhu. Evropa stojí před další vlnou přistěhovalectví. Nejsem si jistý jestli je možno jí zabránit. Spíše nikoliv. Utečenci ze zemí Afriky a Asie si zvykli na to nejjedodušší řešení své situace. Sbalit si kufry a odjet za lepším životem. Samozřejmě, jejích představy jsou utvářeny tím, co jím řeknou jejích duchovní vůdcové anebo ti, kteří jim tuto variantu nabízejí. Vždy to tak bylo, je a bude, že ti, co vydělávají na chudobě, líčí vše v růžových barvách. I těmto lidem je Evropa vykreslována jako místo, kde budou mít vše a hlavně dostatek peněz za málo práce. A podle toho to také vypadá. Řada přistěhovalců ovšem nepřichází v roli žadatelů o pomoc. Oni přicházejí jako dobyvatelé. Přesně podle slov Koránu a Mohammeda. A tomu je třeba postavit pevnou hráz.

Bohužel, ani Norsko ani jeho sousedé, respektive jejích vlády dosud nepochopily, že je čas jednat. A možná je už docela pozdě. Situace ve Skandinávii je hodně zoufalá. Stavby nových mešit a minaretů, ústupky požadavkům islámistů na úkor domácího obyvatelstva, popírání vlastní hrdé historie, to je dnešní Skandinávie.

Česká republika je zatím ještě opravdu v relativním bezpečí. Ovšem pouze relativním, protože čtenáři tohoto blogu možná znají články mého váženého kolegy, pana Lhoťana, kde se zabývá situaci v brněnské muslímské komunitě a vědí tedy, že je to situace varující.

Pochopitelně, každý člověk má právo věřit v to, co mu vyhovuje. Ovšem pokud jakákoliv víra začne přesahovat hranice své vlastní komunity a tím, že chce ostatním vnucovat své pohledy a postoje, pak je nutné takovéto jednání eliminovat. A totéž platí i v oblasti přistěhovalectví.

Je správné podat pomocnou ruku. Ovšem stejně tak je nutné, stanovit pro takovýto akt pevná pravidla. Abychom se jednou pak všichni nedivili, co že se to děje v ulicích, kde dosud byl klid.

Autorem použité fotografie je : Chell Hill

Zdroje : http://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/06/norway-90-of-all-violent-rapes-in-oslo-committed-by-muslims/

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10067780

http://gatesofvienna.blogspot.dk/2011/11/we-have-lost-city.html

Autor: Václav Král | úterý 8.1.2013 11:00 | karma článku: 42.29 | přečteno: 5839x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.22 | Přečteno: 612 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 532 | Diskuse
VIP
Počet článků 415 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2013
http://facebook.com/vaclavthekral

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...