ISIS vede a výrazně vede nad lidstvem

Včera se objevila informace, že barbaři opět vraždili. Už to skoro nikoho nepřekvapuje, jen novináři čekají na další dávku adrenalínu, na další koření, které jejích plátkům, webum či tv stanicím přinese tolik vytoužený zisk. A dočkali se v podobě videa z popravy dalšího amerického novináře. A v této souvislosti, se ke mně dostala i statistika internetového vyhledávání za včerejší den.

Podle této statistiky, s více nežli milionem požadavků jednoznačně vede dotaz na video z popravy amerického novináře.

O čem tento fakt vypovídá? Především a hlavně o tom, že ISIS a svět teroru a zla se lidem už dostal hluboce pod kůži. Svědčí také, o jakési podivné touze vidět na vlastní oči řezání hlav, krev, slyšet smrtelné chroptění, které takováto videa provází. Více nežli milionkrát, zatím, se objevila touha vidět skutečnou smrt, né tu, na kterou jsme zvyklí z hloupých amerických pseudohororů o kanibalech kdesi v lesích.

Ale ne, nebojte se, nechci moralizovat ani lomit rukama nad rostoucí bezcitnosti lidstva. Důvodem pro můj článek je jiná skutěčnost. Totiž že media opět skočila islámistům na špek a hopsá tak, jak si oni představuji a jak požadují. Mají reklamu zdarma. Každá, i ta nejmenší a nejméně významná mediální buněčka teď píše či hovoří o této vraždě a zveřejňuje doprovodné video. ISIS dosáhl toho, čeho chtěl. Všichni o ních vědí, rostou obavy, tyto obavy se pomalu mění ve strach a já osobně očekávám, že v nedaleké budoucnosti, se objeví video, rozhovor s oním vrahem, který bude lidstvo poučovat ve smyslu oč jím vlastně jde, a toto video převeznou opět všechny zpravodajské portály a servery. No a pak už nebude dlouho trvat, a ozvou se hlasy, které budou nejprve opatrně označovat tyto vrahy za bojovníky, poté to rozšíří na bojovníky za svobodu a nakonec se objeví nějaká taková Ashtonová nebo Šab....eh, no však víte, které budou do světa troubit, že i oni mají svá práva.

To není až takové fantazírovaní. Situace se jen opakuje.

Nevím kdo stojí za ISIS. Jejích akce a konání, přestože je zrůdné a barbarské, vykazují všechny známky dokonalé logistiky. Ta nelidská brutalita, je vlastně stoprocentní zárukou úspěchu, ve spojení s medializací, které se jím dostává vrchovatě. I když musím přiznat jistý drobek pochybností, protože záběry, které ukazují novináře před včerejší vraždou, jsou podivné v tom, jak je onen na smrt jdoucí člověk klidný a s jakým nezájmem a chladnokrevností hovoří. Totéž platilo i o prvním zavražděném. Tehdy se spekulovalo o tom, že mohl být mimořádně statečný anebo zdrogovaný. Pochybuju že by byli mimořádně stateční oba novináři, ale připouštím ty drogy, i když i zde červíček pochybností hlodá. Drogy otupí ale pud sebezáchovy nevymizí.

Ale pryč se spikleneckými teoriemi. Ať jsou ty vraždy reálné nebo se jedná o jakousi hru či taktiku, ISIS získal to co chtěl. Pozornost světa. A na to navazuje moje hlavní obava. Jak totiž všichni víme, vše souvisí se vším a tak...

Sluničkáři už jásali nad protesty muslimů tu i onde, nad vyhlášenou fatvou vůči ISIS, nad nesouhlasem muslimských představitelů. Je to ovšem chůze po hodně tenkém ledě. Extrémně tenkém. Ozývají se hlasy, že by snad bylo dobré vzít islámisty v Evropě, jaksi na milost. Vždyť oni jsou přece také proti. Takže jsou to přece spojenci, nebo ne?

Tak na takové hlasy velký pozor. Ten odpor proti ISIS, pokud je vůbec upřímný, je jen proto, že, řečeno lidově, se dva kohouti perou na jednom smetišti. Jedná se o boj o pozice a moc. A to jen v tom lepším případě. Existuje totiž ještě jedna varianta. Daleko horší. Totiž, že lidstvo se stává svědkem masívního útoku Islámistů proti humanismu a že tahle řevnivost, je jen dokonale promyšleným plánem, jak nás všechny oklamat.

Je proto nutné být nanejvýše opatrný. A to jak v přijímání nových imigrantů na evropskou půdu, tak i vůči těm, kteří zde již jsou. Rozhodně by bylo velmi nemoudré nechat se uchlácholit jakýmisi protesty a umožnit tak vlastní oslabení.

Autor: Václav Král | středa 3.9.2014 11:00 | karma článku: 38,30 | přečteno: 4885x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,35

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,14

Václav Král

Jak zatnout Rusku konečně tipec?

5.9.2014 v 11:00 | Karma: 18,84

Václav Král

Teplice - takže je to pravda

22.8.2014 v 11:00 | Karma: 33,35

Václav Král

Smrt v Gaze

17.7.2014 v 11:00 | Karma: 24,15

Václav Král

Příměří v Gaze

16.7.2014 v 11:00 | Karma: 31,76
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral