Václav Král

Plány islámistů zhatí, naší vepři boubelatí

10. 09. 2014 11:00:00
Snad se nemusím moc rozepisovat o tom, že když jsem četl včera na idnes článek na téma amaterských řezníků v Teplicích, že jsem se válel smíchy. Přesto ale musím uznat, že je do jisté míry smutné, když musí nastupovat lidová tvořivost tak drsného zrna k tomu, aby se upoutala pozornost na něco, co může přinést celé zemi nemalé problémy.

Stejně tak je pro mne dost nepochopitelné, že se takovýmto případem zabývá policie. Snad to svědčí o faktu, že Teplice a okolí, jsou naprosto bezpečným místem, kde policie nemá nic důležitějšího na práci, nežli dumat, zda zakopáním několika prasečích hlav, nedošlo k trestnému činu. Více zde.

Tak jsme se zasmáli, já tedy určitě, nevím jak jsou na tom sluničkáři. Ti moc smyslu pro humor nemají. Nicméně bych rád za sebe napsal, že přestože mám rád černý a drsný humor, jsem přesvědčen že je třeba jej dávkovat s rozvahou a umírněně. V tomto případě samozřejmě chápu pohnutky těch, kteří se chopili lopat, motyk, či čeho všeho a s kusem vepřového, šli do teplických polí. Pokud je to tedy všechno realita a né, jako už mnohokráte předtím, dílo nějakých šikulů na photoshopu.

Pokud je vše tak jak je to prezentováno, tak to samozřejmě chápu, protože nečinnost odpovědných úředníků, je v tomto případě trestuhodná. Pochopitelně v dnešní době lze jen těžko namítat, když cizinec odkudkoliv zatřese měšcem a projeví zájem koupit dům, usedlost či jinou nemovitost v Česku. Víme že cizinci tak často měšcem netřesou a každý ten dolárek, euro nebo jiná konvertibilní měna se hodí.

Je ovšem načase být ostražitý, když z cizince se vyklube celá armáda cizinců, jako v tomto případě, kdy podle mých informací, byly prodány nemovitosti údajně 250 občanům arabských zemí. Tady už končí sranda a končí hodně rychle , respektive měla by končit, když si ouřada uvědomí, jaké problémy Teplicím, každoroční pobyt těchto lázeňských hostí přínáší. Ono totiž nejde jen o to, že do kasičky se sypou dolárky a to ani při výhodném kurzu. Jde o to, jak se tito občané chovají, jak přistupují k domácím, tedy k hostitelům a především, s jakou drzou samozřejmostí prohlašují, že očekávali, že uklízet budou za ně právě hostitelé. Tomu by bylo možno věřit, kdyby se jednalo o kohosi, kdo prvně opustil pouštní oázu a poprvé v životě je v civilizované zemi. Jenže to není tento případ. Pacienti jsou veskrze bohatí obchodníci, kteří ve svých zemích moc času netráví. Jezdí po světě a přestože víme, jaká je situace v různých evropských zemích, lze důvodně pochybovat, že by si dovolili v Německu či Švýcarsku , chovat se tak, jako v Teplicích.

Takže...

Možná onen vtípek s vepřovou hlavou byl trochu přes čáru. Možná. Rozhodně ale nikoliv tak, aby s vyšetřováním ztrácela čas policie. Možná se celá věc měla předat na magistrát nebo kam k projednání. Možná.

Daleko lepší variantou by ovšem bylo, aby k takovýmto žertům nemuselo docházet. To by ovšem nesměla převažovat snaha omlouvat a být tolerantní. Naopak. Je nanejvýše žádoucí nulová tolerance. Vždyť co brání matce či matkám nebo otci malého roběte vysvětlit mu, že házet odpadky na zem není slušné. A co brání deseti nebo kolika manželkám allahabojného lázeňského hosta, které za ním poslušně cupitají v uctivé vzdálenosti, aby případné smetí zvedly a odhodily tam kam patří. Dělají to asi doma, tak proč né v Česku. Dovolená není cochcárna. A pravidla musí platit pro všechny, ať platí korunou, dolarem či eurem.

Autor: Václav Král | karma: 34.56 | přečteno: 2577 ×
Poslední články autora