Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

6. 11. 2014 11:00:00
Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

Neschopnost, či spíše a přesněji řečeno neochota českých politických representantů je opravdu zarážející, a přestože všichni víme, že občan je to poslední, co mají v hlavách, je na místě otázka, zda jsou ekonomické výhody natolik signifikantní, že stojí za to obětovat život dvou dětí.

Několikrát jsem v posledních dnech četl názor, že pro Česko je riskantní rozzlobit norského partnera, protože existují jakési finanční toky směrem do ČR. Ptám se, jak moc důležité jsou tyto toky ve srovnání s tím, že se představitelé země sami a dobrovolně vzdávají národní hrdosti a namísto ochrany práv svých občanů a jejích dětí, sledují příliv Eura, Dolaru či jiných ekonomických komodit?

Ne, pokud nedojde k širokému nátlaku ze strany občanů, paní Michaláková má pramalou šanci své děti získat zpět. Čas běží rychle. 18.11 má proběhnout jednání, kde bude nastíněna hrozba adopce dětí proti vůli jejích matky a jejích rodiny. Myslím si, že je povinností každého občana udělat maximum, v rámci svých možností, aby Norsko a také česká politická representace poznali, že proti ním nestojí stádo tupých ovcí.

Zde je telefonní číslo na norské velvyslanectví : 257111500 a zde je fax : 257111501 a ještě email :

emb.prague@mfa.no

Není v rozporu s žádným zákonem, pokud zahltíte tyto kontakty svými telefonáty s požadavkem na okamžité navrácení dětí paní Michalákové zpět jejích rodině, do jejích vlasti. Neproste, žádejte. Jste občany České republiky, ukažte že v sobě máte hrdost a čest, že se politikům nepodařilo jí v nikom z vás utlumit. Ukažte že se umíte zastat své krajanky, která je v nouzi a že umíte udělat to, co je ze zákona povinností české vlády.

Uvědomte si, že to co se stalo a děje paní Michalákové, se může kdykoliv přihodit každému z vás, ať už na dovolené anebo v budoucnosti i doma, pokud neřeknete jasné NE pokusům zavést v České republice podobné moresy jaké jsou v Norsku a dalších zemích.

Autor: Václav Král | karma: 39.62 | přečteno: 8108 ×
Poslední články autora