Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Říše zla je zpět a svět opět zavírá oči

Bylo to v roce 1983, když na konferenci v Orlandu, president USA Ronald Reagan pronesl památná slova o SSSR jako o říši zla. Slova, která se zlatým písmem zapsala do historie lidstva.

They preach the supremacy of the state, declare its omnipotence over individual man and predict its eventual domination of all peoples on the Earth. They are the focus of evil in the modern world....

So, in your discussions of the nuclear freeze proposals, I urge you to beware the temptation of pride, the temptation of blithely declaring yourselves above it all and label both sides equally at fault, to ignore the facts of history and the aggressive impulses of an evil empire, to simply call the arms race a giant misunderstanding and thereby remove yourself from the struggle between right and wrong and good and evil.....

Tento projev fakticky odstartoval konec hrůzovlády tohoto společenství, kterému vévodili největší zločinci v dějinách civilizace.

Bohužel, jednalo se nikoliv o konec definitivní ale o pouhou pauzu, protože politika nástupců Ronalda Reagana nebyla ani zdaleka tak důsledná. Ronald Reagan, za dvě období svého presidentství dostal SSSR na kolena. Přistoupil na sovětskou hru o zbrojení a dovedl jí do naprosté dokonalosti. Podařilo se mu Sovětský svaz zlikvidovat jeho vlastními zbraněmi a tím že zahájil přezbrojování, ekonomicky SSSR zruinoval. Po nástupu Gorbačova a následném rozpadu SSSR se svět ocitl v jakémsi hypnotickém snu, Gorbačovovo fluidum působilo jako opium a politici uvěřili, že zlo zmizelo a že země, které se stala mocenským nástupcem SSSR, tedy Rusko, bude pro všechny mírotvorným a důvěryhodným partnerem. Dostatečným varováním pro západní svět nebyly Ruské akce v Lotyšsku, Litvě a Estonsku poté, co tyto země deklarovaly svou vůli po svobodě a samostatnosti. President Bush starší se věnoval aktivitám v Iraku, president Clinton se věnoval Monice Lewinski a syn starého pána, George W. Bush.... kdoví čemu ten se věnoval. A současný podnájemník v Bílém domě, toho nelze komentovat vůbec aniž bych porušil alespoň elementární slušnost. A tak se stalo, že Rusko, které nikým nehlídáno, pomalinku se vracelo zpět do dob starodávných a v současnosti se stalo ještě daleko větší hrozbou pro světový mír, nežli tomu bylo v případě SSSR.

Jde o to, že v čele Ruska nestojí žádní senilní dědci, jako tomu bylo v minulosti. Sám nejmocnější z nich, malý velký Putin má za sebou obrovskou kariéru agenta KGB, kde rozhodně nebyl žádným pěšákem. Je to vynikající analytik, který moc dobře ví, jaké je světové rozložení sil. Světová politika se nebezpečně posunuje doleva a roste sentiment k starým časům. Ekonomická krize, o které politici s oblibou tvrdí že je u konce, se ke konci ani nepřiblížila, což běžný občan pociťuje na své peněžence. To vše, spolu s problémy se zaměstnanosti v Evropě, s přívalem imigrantů Putinovi hraje do karet. On ví, že západ není schopen postavit se mu vojensky a že ekonomické sankce, jsou jen malinkým jarním vánkem, který jej neohrozí. Proto rozehrál ukrainskou hru, která je ovšem pouhým začátkem. Všichni vídíme, jaký je scénář a jak se naplňuje. Logisticky je tato hra rozehrána naprosto dokonale. Putinovi nezáleží na čase. On ví že čas je na jeho straně. A jak to vypadá, nemusí se ani obávat následujících presidentských voleb v USA, kde sice téměř jistě zvítězí republikan, nicméně, na obzoru není vidět žádného nového Ronalda Reagana a tak se Putin nemusí obávat žádných komplikací a svůj sen o obnově, buďto rozpadlého SSSR anebo velkého Ruska, pomalu začít přibližovat naplnění.

Říše zla je zpět a v plné parádě. Ovšem zatímco před 30. lety se jí celý svět děsil, dnes je možno slyšet volání hurá a sláva. Svět zapoměl na Gulagy, zapoměl na to co to bylo za hrůzu, to budování komunismu. Svět si už nepamatuje, že ten boj za mír, skončil málem zničující katastrofou. Dnes mnohé země a národy strkají hlavu do oprátky dobrovolně.

 

Autor: Václav Král | úterý 15.4.2014 11:00 | karma článku: 30,82 | přečteno: 1790x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

Stále mi nejde do hlavy, proč ten ogar Zemanů v tom rádiu musel mluvit o nějaké dívčí kapele z Ruska. Teda, porozuměl jsem jeho brebentění, i jsem pochopil, že na případu těchto děvčat chtěl ukázat, že báťuška Putinojc nemá problém s politickými oponenty ale s kriminálníky Jenže...

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36 | Přečteno: 1052x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

Zítra se v USA slaví významný den, den veteránu. Je to pocta všem mužům a ženám, kteří nasazovali a nasazují své životy a slouží své vlasti, ať už je tomu tak kdekoliv na světě. Je to chvíle, kdy je čas se zamyslet a poděkovat těm, bez kterých by se životy v různých koutech světa neodvíjely svobodně.

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18 | Přečteno: 649x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Kašlete na Zemana, pomozte paní Michalákové

Už si myslím že toho Zemana je poměrně dost. Řečeno jeho slovy, Zeman sem, Zeman tam...přitom jsou důležitější věci, nežli tento človíček. Nesouměřitelně důležitější problematikou je nyní případ dětí paní Michalákové, které jsou už více než 3 roky zadržovány norskou stranou, bez podstatnějšího zájmu a zásahu českých úřadů. Včetně Miloše Zemana.

6.11.2014 v 11:00 | Karma: 39,62 | Přečteno: 8141x | Diskuse| Ostatní

Václav Král

Zbabělý brutální čin takzvaného palestinského bojovníka

Kolik ještě důkazů bude potřebovat svět, aby pochopil, že Israel má co do činění s nelidskými zrůdami, které, nejenže se neštítí používat vlastní obyvatele jako štíty, dokonce i vlastní děti. Tyto bestie v lidské kůži, ve své nenávisti ke všemu, co je převyšuje, vraždí obyvatele země, která netouží po ničem jiném, nežli po životě v klidu a míru se všemi svými sousedy.

23.10.2014 v 6:12 | Karma: 39,54 | Přečteno: 2063x | Ostatní

Václav Král

Kruh se uzavírá, trestní oznámení bylo podáno

Jak jsem napsal ve svém předchozím článku, po seznámení se s obsahem facebookové stránky citace o h.... jsem se rozhodl podat na její tvůrce trestní oznámení. Toto jsem učinil včera a dnes bych se rád v posledním svém komentáři na toto téma vyjádřil, jak k tomu proč jsem to udělal a k tomu co si o této stránce myslím.

9.10.2014 v 11:00 | Karma: 27,81 | Přečteno: 3660x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral