Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený autore,

asi trochu nechápete úlohu kteréhokoliv člena vlády. Jejich výroky všichni sledují a pitvají je. To není jako v diskusi na iDNES, kde si každý může plácnout, co si vycucá z palce. I neformální rozhovory - navíc pro media - musí zkušený politik vést s rozvahou. Jakoby těch případů ostudy nebylo málo. Zejména v současné době - vzhledem k události na Ukrajině - se pozornost veřejnosti nutně upírá k politikům a čeká na jejich názory. Pan ministr (sebe)obrany prokázal nepevný postoj a nejistotu - a že to stačilo k tomu, aby se objevil na iDNES názor, že více než 90% občanů je proti nějaké přítomnosti armády státu NATO u nás. Většině ani nedochází, že členy NATO jsme i my. Nic proti jeho názoru, ale s takovým nemůže zastávat tak důležitou funkci. Teď je potřeba, aby na jeho místě byl člověk, který má přirozenou autoritu a nekompromisní postoj - jistě můžete namítnout, že takového hledat s lucernou v pravé poledne.

Na jeho místě bych řekl, že vzhledem k událostem v r. 1968 (on je zažil - kolik mu bylo?) a současnému stavu naší armády (která je úděsná) potřebujeme mít pár bojeschopných vojáků navíc, aby se rok 68 už nikdy neopakoval.

Vinou předposr***sti našich "vůdců" jsme přišli o radar.

Kdyby měl Izrael takové ministry obrany, jako od r. 1990 my, už by byl dávno vygumovánm z mapy.

0 6
možnosti
Foto

Stropnický se narodil 1956, tedy rok 1968 musí pamatovat (a velmi dobře).

Nežijeme v lokalitě, jako je Izrael, ani jsme nevznikli jako Izrael.

V situaci, kdy média překroutí absolutně cokoliv, by politici (a jiní) museli jedině mlčet, protože překrouceni budou vždycky. Ostatně manipulovat lze i s tím mlčením.

5 0
možnosti
ŠM

Hérec Stropnický bude jen Hercem, emotivním a nedomýšlejícím....

0 5
možnosti
Foto

Hmm...

Stropnický např. mluví anglicky, portugalsky, italsky, rusky a německy. 

Kolik řečí bezpečně ovládáte Vy?

3 0
možnosti
JV

Stoprocentní souhlas s obsahem blogu. Děkuji. R^

3 0
možnosti
IA

Mnoho lidí nerozumí správně psanému textu a další zase mluvenému slovu. ;-D

3 0
možnosti
Foto

Jejku, nechtěla bych být politikem a ministrem zahraničí už vůbec ne...tam si každý vyinterpretuje co chce...ty strachy, které tam každý promítá. Nejde jen o profesionalitu. Mám pocit, že běh událostí jde i mimo moc jakéhokoliv ministra tak, aby se "v zrdcadle ať řekne co řekne" objevily naše vlastní projekce. Na druhou stranu- to musel Stropnický čekat, když vstupoval do Ano na tak vysoký post a tak mu jen mohu držet palce, rozhodně ho nelituji. Kéž vytváříme pozitivní podporu politikům, věcně s nimi diskutujeme (a že to jde mám vyzkoušeno) a nechytáme je za slovíčka více, než je nutné.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas. Jen se obávám, že od pana Stropnického nelze víc očekávat. Sice má praxi z diplomatických služeb, ale role ministra obrany je něco jiného. Zkuste zapátrat po světových osobnostech, jejichž vlastnosti by měl mít, a nejen on.

A podívejte se na další členy vlády - např. Chládek.

Inu, každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží.

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nechce pochopit, nebo nekteri, ze pan Kral haji tu cast videa ktera az zamerne stavi Stropnickeho do spatneho svetla a vystrzenim znejici otazky, se jeho pozice stava pak neprijemna a video se stava propagandou. Doufam, ze jsem to spravne pochopil.

Moje odpoved by asi byla, ze my uz mame vojaky NATO na nasem uzemi, myslim, ze jich momentalne nepotrebujeme vic. Cesti vojaci jsou NATO vojaci. Az bude treba rozsirit vojenskou pritomnost v Ceske republice, urcte se pokusime zvysit prednostne pocet nasich vojsk, driv nez pozadame aby u nas byli permanetne vojaci cizi. Tim by jim mozna vypalil rybnik. Ani ja nevidim nic zavadneho v odpovedi Stropniskeho.

8 1
možnosti
VK

Samozřejmě. To jsem se snažil svým článkem řict. Přece proboha nikdo nechce žádné další základny na území ČR stavět. Jednak je to nehorázně drahá záležitost, jejíž realizace trvá dlouhé měsíce i léta a pak, v současné době je naprosto zbytečná. Obranu zemí NATO docela dobře zajistí jednotky, které na evropské půdě už jsou. Opravdu bych moc rád slyšel ten dotaz, na který pan ministr odpovídal. Celý rozhovor nemůžu ale nikde najít. Prostě od odpověděl naprosto upřímně a v intenci toho, že není jen ministrem jedné strany ale že musí vzít v potaz i názory všech občanů. A takto celou věc prezentoval. Novináři samozřejmě vycítili příležitost a to co provedl Koranteng na Nově, za to by zasloužil mokrým hadrem přes xicht.

4 0
možnosti
MJ

Hezký den.

Nejsem žádný bolševik, komunista a já nevím jakou slovní zásobu máte , pane vlastenče, pro lidi, kteří s Vámi nesouhlasí. Ale ani radar, ani žádnou cizí vojenskou botu si v naší vlasti nepřeji Prostě nepřeji. Musíte mít za zadkem cizího vojáka? Bydlíte v zahraničí. Zkuste navrhnout vládě tamnější, aby si tam nastěhovala cizí vojáky. Odejdete tak rychle, že nestačíte ani pozdravit.

1 1
možnosti
MJ

Tím nemyslím Vás pane autore. Oslovuji pana Dvořáka.

0 0
možnosti
VK

Jak vidím, někteří diskuteří se snad bojí to video otevřít a poslechout si, co pan Stropnický říkal. Nebojte se a udělejte to. Zhruba od začátku do 28 vteřiny říká to podstatné. A pak můžete napsat, v které části říká, že zde vojska nechce.

4 0
možnosti
Foto

Říka, že umístění jednotek je problém - a pak to zdůvodňuje reminiscencí na rok 1968 - jenže tohle video je, myslím, až ta další vykrůcačka. Nebo ne?

Já myslel, že dovedete číst mezi řádky - tedy i mezi slovy. Proč to video není celé? Kdo to tedy podle Vás zkreslil a desinterpretoval? etc.

V každém případě je z toho patrná nechuť něco pro obranu udělat.

2 5
možnosti
Foto

Obávám se, že politik by měl nejdříve přemýšlet, než něco vypustí z pusinky. A pokud to někdo desinterpretuje, měl by podle toho jednat.

Willi Brandt resignoval, když se zjistilo, že má v sekretariátu špiona - proto zůstal v našem vědomí jako Politik.

Jistý člen sněmovny lordů byl okamžitě "odejit" jen proto, že o jakémsi africkém státě řekl, že tam lezou jako opice po stromech.

U nás může každý plácat, co ho napadne, bez ohledu, bude-li ostuda nebo zda to někdo nezneužije - což už se stalo.

Před tím zase ostuda Zaorálkova v Číně .... máme, co jsme si zvolili.

2 3
možnosti
ZK

Z34d13e21n57a 34K97o48č22í

14. 5. 2014 18:01

Vy nechápete, nebo nechcete pochopit ?

Stropnický neřekl nic, co by nebyla pravda.!!

Z pusinky vypouštíte pouze nepodložené domněnky a spekulace, které se snažíte podpořit nějakými výroky někoho jiného. Prostě jste úplně mimo  ;-)!!

10 1
možnosti

"Vzpomeňme si na reakci, s jakou se setkala snaha, umístit na území ČR americký radar. Tehdy se tento plán setkal s hysterickým pokřikem levičáků, bolševiků a rádoby vlastenců". To jako že Čech, který tu nechce mít cizí vojáky, musí být bolševik atd.? A pravý pravičák touží po tom, aby se sem cizí vojska natáhla? Takhle může uvažovat jen zabedněnec...

3 4
možnosti
VK

Rad vam pane Simko dam plus. Potesil jste mne tim, ze ve vasich ocich jsem zabednenec. S nadsenim jim zustanu i nadale.

1 0
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral