Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kde jste přišel na to, že Rusko si nikdy nežilo dobře? HDP na hlavu v Čechách je 18 000 dolarů, v Rusku 14 000 dolarů. Moskva a Petrohrad, což jsou státy ve státě, jsou zatraceně zvyklé na určitou životní úroveň a její ztrátou by Putin popularitu nezískal. Za těch deset let slušného živobytí si na to velice zvykli.

Nehledě k tomu, že bohatí Rusové by chudli. To si může dovolit jen diktatura a to jen občas. Nevím jak by to snesla semidemokracie.

Sankce by mohli splnit účel, ale musel by bolet všechny zúčastněné. Toho se od EU bolševiků nedočkáme.

2 0
možnosti
JV

Jasně !

Akorát nevím, proč by tam měli amíci dávat svoje. Nebylo by lepší v rámci úspor, aby na Ukrajinu dali Rusové svoje rakety a např. na Kubu Američané svoje? A bez nějakých velkých nákladů na stěhování raket by si jen v balíčku přeposlali ovládací tlačítka a kódy? Každý by pak měl právo právě jednoho výstřelu na přesvědčení se, že jej druhá strana nepodvedla.

A dal bych ty rakety všude - severní pól, Mariánský příkop, Měsíc, ... A hlavně Vám na zahradu, jestli nějakou máte. Jestli ne, tak třeba na střechu Vašeho auta (však Vy byste věděl, kam ji případně přemístit) ...

Fakt si myslíte, že Vaše "...." je řešení???

Josef Veselý

4 0
možnosti
DV

D45a19v72i64d 71V32l40k

5. 9. 2014 11:16

Karma, ale nesouhlasím s Vámi na 100%- sankce cítí bohatí oligarchové, kteří stojí za Putinem citelně. Sankce mají smysl pokud trvají rok, dva. A na druhou stranu ty sankce mohly být daleko tvrdší. Ale nejlepší by bylo samozřejmě uzavřít mír a sankce moci zrušit. Obávám se, že Rusko je dnes ale už jinou zemí než před rokem.

2 1
možnosti
JC

S Ruskem je nutno jednat. Jednat, jednat, jednat. U piva, u vodky, v sauně - prostě mluvit a mluvit a to upřímně a pravdivě. Rusové se dají přesvědčit. Nikoli donutit - přesvědčit.

Mezi Ruskem a Čínou byly po desetiletí vážné hraniční spory, přetůstající tu a tam do šarvátek. I šarvátek na úrovni středních bitev.

Ale začali spolu jednat. Sedli a mluvili a řekli si navzájem své pohledy a postoje a pak dokazáli najít kompromisy a spory uzavřít. A je po šarvátkách.

9 4
možnosti
DV

D68a31v74i38d 78V89l16k

5. 9. 2014 11:19

Nesmysl Rus uznává pouze sílu. Je to Mačo-stát. Kdo je větší mačo ten má pravdu a toho respektuje. uvědomte si, že jsou kulturně někde jinde než západní Evropa. Takže Rus bude jednat pouze tehdy, pokud bude cítit že soupeř je silnější než on-má to bohužel v povaze.

5 8
možnosti
  • Počet článků 415
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2019x
http://facebook.com/vaclavthekral